Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Το τμήμα του συλλόγου μας έχει ξεκινήσει όλες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις όπου συμμετέχει (Ανδρες - Παιδικό - Παμπαίδες Α)

Το Παιδικό ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Δούκα μετά από 3 αγωνιστικές αφού έφερε ισόπαλία εντος έδρας με τον Δούκα 29-29 
Βέβαια το εντός έδρας παιχνίδι έγινε στον ΔΟΥΚΑ!!! 
Οπως πάντα έτσι και αυτή την χρονιά παίζουμε με αντιστροφή έδρας
Όμως ο Δούκας δεν το δέχτηκε και έτσι και τα 2 παιχνίδια θα γίνουν στον Δούκα!
Δεν πειράζει "ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιό δυνατό" κάτι που έχει γίνει στο handball του Πανιωνίου μόνιμος τρόπος σκέψης και αντίδρασης.

Οι Παμπαίδες Α ξεκίνησαν το πρωτάθλημά τους με νίκη την πρώτη αγωνιστική στην πολιτεία με την ομάδα των Θρακομακεδόνων με 26 - 24 με αρκετές ελείψεις.
Το τελικό αποτέλεσμα δεν δείχνει την πραγματική διάσταση του παιχνιδιού αφού απο το 22ο λεπτο του 1ου ημιχρόνου ήταν μπροστά  (ημίχρονο 13 -9) και μέχρι και 5 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά ήταν στα 7 γκόλ.

Η Ανδρική ομάδα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό ηττήθηκε 32 - 20
Η φετινή πορεία της είναι ένας γρίφος!



Η 16αδα περιελάμβανε 5 παίδες όχι γιατί ήταν απαραίτητοι άλλα σε μία συνεχιζόμενη προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 1 μήνα να αντιληφθούν οι άνδρες ότι η στοιχειώδης συμμετοχή στις προπονήσεις θα τους εξασφαλίσει 
α) την σωματική τους υγεία και 
β) την δυνατότητα να μπορούν να ακολουθήσουν ένα στοιχειώδες πλάνο συνεργασίας.
Η προσπάθεια αυτή δεν απέδωσε.
Ετσι σε μία τελευταία προσπάθεια να γίνει κατανοητό αυτο καταρτίστηκε η 16αδα του αγώνα.

Πράγματι μέχρι το 20ο λεπτό του α ημιχρόνου η ομάδα έχανε με 7-9 άλλα ήταν μέσα στον αγώνα, όμως ή έλειψη προπόνησης και οι αναγκαστικές αλλαγές για ξεκούραση, η ανυπαρξία συνεργασίας σε άμυνα - επίθεση (γιατί δεν έχει δουλευτεί όχι γιατί είμαστε ανίκανοι!) έκλεισε το ημίχρονο με 10 - 16.
Στο τελευταίο 10λεπτό η ομάδα αγωνίστηκε με 5 παίδες και 2 άνδρες και όποιος θέλει να είναι αντικειμενικός διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος παιχνιδιού που θέλουμε να έχουμε προυποθέτει προπόνηση.

Μπορεί οι παίδες να μην μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δύναμης και των σωματικών προσόντων που χρειάζεται ένας αγώνας β εθνικής Ανδρών αλλά η ομάδα είχε 3 αιφνιδιασμούς, καλή κυκλοφορία μπάλλας πάνω σε οργανωμένα επιθετικά συστήματα πολύ καλή μετακίνηση και κάλυψη χώρου στην άμυνα με λίγα κενά και 2 κλεψίματα...

Όποιος κατάλαβε απο τους Ανδρες ότι οι παίδες δεν χρειάζονται στην Ανδρική ομάδα αλλά η δική τους συμμετοχή θα είναι απαραίτητος, όποιος το είδε σαν μία αδικία στην άδικη και με αντίξοες συνθήκες ηρωική προσπάθεια των Ανδρών να ξαναλειτουργήσει το τμήμα μετά απο ένα χρόνο έχει χάσει την ουσία του θέματος.

Και η ουσία ειναι ότι το τμήμα χωρίς να έχει κανένα προπονητικό χώρο στις 31 Αυγούστου αποφάσισε να δώσει πίστωση στην Διοίκηση να δει τι θα γίνει με την τέντα!!!!
Ταυτόχρονα οργανώθηκε απο τους καινούργιους εφόρους του τμήματος σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους τομείς σε ένα πλάνο που δεν είναι με ημερομηνία λήξης αλλά έχει όραμα 5ετίας.

Μετά την αποκάλυψη ότι η τέντα δεν υπάρχει σαν δυνατότητα χρόνια τώρα!!! με την προσθήκη 1 βραδυνής ώρας 22 και 40 με 11 και 45 σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ χωρίς κόλα χωρις να μετακινούνται μπασκέτες και με την ευκαιριακή δυνατότητα για προπονήσεις με τον Ηλυσιακό (έστω και με μορφή διπλού - και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!!) 

θα περίμενα απο το συγκεκριμένο ρόστερ να αποφασίσουν 2 πράγματα:

1ο Να βγεί όποιος θεωρεί ότι για άλλη μία φορά κοροιδεύτηκε και να πεί ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!
2ο Να βγεί όποιος θέλει να συμμετέχει στην καινούργια αυτή προσπάθεια και να πεί είμαι μέσα!! (θεώρησα αυτονόητο ότι αφού παραμείναμε θα προσπαθήσουμε!!)

Ο Πανιώνιος δεν θα γίνει τμήμα Παλαιμάχων που συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα Β Εθνικής, ιδίως όταν ο μέσος όρος ηλικίας είναι 22 - 24 ετών.

Τι συμβαίνει αυτή την στιγμή:

Αργυρός, Δριμάλας, Ζαφειράκος, Λάζαρης, Κοντάκος, Χαντζής, Θαλλασινός κάνουν 3 προπονήσεις την εβδομάδα και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό,

Σακελλαριάδης, Λέκκας, Νείλας, Κουμασίτης, Ρούντος, Πίντερ κάνουν 2 προπονήσεις και δείχνουν ότι μπορεί και να θέλουν (εκείνοι ξέρουν) και

Μπλαχούρης, Μωραίτης (εμφανίστηκε 2 εβδομάδες πρίν την έναρξη του πρωταθλήματος), Περλορέντζος, Γκότσης, Κορντέιρο, ο κάθε ένας για δικούς του λόγους δεν συμμετέχουν πάνω από 1 προπόνηση ή καμμία.

Ολοι όμως οι παραπάνω (εκτός του Πίντερ και του Κουμασίτη) είναι παιδιά του συλλόγου απο τα Μίνι και μεγάλωσαν με την νοοτροπία του Συλλόγου (Προπόνηση - πειθαρχία - Αγωνιστικό πάθος - Αξιοκρατία - Σεβασμός και Τιμή στο Σήμα του Συλλόγου (όχι στις εκάστοτε διοικήσεις που τους πούλησαν).

Το πείραμα των Παίδων τελείωσε...
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται...
Ο Τρόπος είναι γνωστός σε όλους...
Η Απόφαση όποια και εαν είναι είναι σωστή και σεβαστή...
Το ερώτημα είναι ένα πόσο χαμηλά μπορούμε να φτάσουμε τους εαυτούς μας και την ομάδα....
Δεν υπάρχουν ελάχιστες προπονήσεις και το ξέρετε....
Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες και το ξέρετε....
Δεν υπάρχει αθλητικός σεβασμός στους χαβαλέδες και το ξέρετε.. 
Δεν θα γίνουμε Παλαίμαχοι και το ξέρετε...
"Τα αγαθά κόποις κτώνται" και το ξέρετε...
Κανείς δεν θα σας βοηθήσει και δεν θα στεναχωρηθεί ή θα χαρεί πραγματικά απο το δικό σας αθλητικό κατρακύλισμα ή την ανύψωσή σας (εκτος από αυτούς που ασχολούμαστε και τους δικούς σας ανθρώπους) και το ξέρετε....
Αποφασίστε ποιοί θέλετε να είστε, εαν σας ενδιαφέρει, και που θέλετε να φτάσετε....

           
             ο προπονητής της Ανδρικής
                    Αντώνης Κατσαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: