Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Η αγωνιστική περίοδος τελείωσε για την Ανδρική ομάδα του συλλόγου μας.

Τερμάτισε στην 6η θέση (σε 9 ομάδες) με 17 βαθμούς.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανάλυσης της αγωνιστικής πορείας για 3 πολύ βασικούς λόγους:

1. οι προπονήσεις που είχαμε μεσα στην εβδομάδα (σταθερές) ήταν μία στο Μοσχάτο στις 10,40 μ.μ. με 11,45 μ.μ. σε ενα γήπεδο μπάσκετ με την δυνατότητα να τοποθετούμε ένα τέρμα και να προπονούμαστε σε κάποια στοιχεία τεχνικής !!!

2.Οι αθλήτές μας είχαν 1 χρόνο αγωνιστικής απραξίας λόγω της αναστολής του τμήματος την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Ξεκαθαρίζοντας απο την πρώτη συνάντηση με την Διοίκηση του ερασιτέχνη ότι θα περιμένουν την κατάληξη της τέντας στο Αρτάκης και βλέποντας θα πράξουν, είχαν πεί ότι δεν είναι διατεθειμένοι να προπονούνται στο ανοιχτό γήπεδο πράγμα που έκαναν. Όσες προπονήσεις - προπονητικά διπλά έγιναν μέσα στην χρονιά με άλλες ομάδες οι αθλητές μας τις παρακολούθησαν.
Μιλάμε λοιπόν για 1,5 προπονητικές μονάδες μέσο όρο την εβδομάδα σε όλη την αγωνιστική περίοδο. Ξέρω πως αυτό είναι αδιανόητο για προετοιμασία ομάδας, επίσης γνωρίζω φίλους που για την προσωπική τους διασκέδαση - εκγύμναση κάνουν 2 - 3 αθλητικές δραστηριότητες την εβδομάδα!!!



3. Απο όλα τα παραπάνω είναι κατανοητό πως οι αθλητές μας είχαν αναγκαστεί να μετατρέψουν την προπονητική διαδικασία και την αγωνιστική προετοιμασία σε "κοινωνική έξοδο". Και τι σημαίνει αυτό: ξέρωντας ότι δεν μπορούν να προπονηθούν απλά "μαζεύονταν σαν παρέα για τα "διαδικαστικά" θέματα... πότε παίζουμε... που παίζουμε....πόσοι θα είμαστε....κλπ κλπ. Στην ομάδα αυτή δεν υπάρχει όραμα, προγραμματισμός, στόχοι, φιλοδοξίες....Οχι γιατί οι αθλητές, ο προπονητής και ο έφορος δεν θέλουν αλλά γιατί δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις απο την πλευρά της διοίκησης.

Ο Έφορος του τμήματος Κος Ζωγραφίδης θέλει να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μηνός ποιές θα είναι οι προυποθέσεις απο τώρα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Υπάρχουν σκέψεις και εναλλακτικές σχέδια και δυνατότητες που θα πρέπει άμεσα να συγκεντρωθούν, να συζητηθούν και να καταλήξουμε σε ΕΝΑ ΑΡΧΙΚΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΙΝΗΣΗΣ, εαν η ομαδα θα συνεχίσει να ΥΠΑΡΧΕΙ.
Αυτό θα γίνει μόνο με την προοπτική που θέλουν να δουλέψουν οι αθλητές, ο προπονητής και ο έφορος.

Η περίοδος χάριτος έληξε για τον ερασιτέχνη (στην πραγματικότητα σύμφωνα με αυτά που είχαν ειπωθεί στην πρώτη συγκέντρωση έχει λήξει απο τα μέσα Οκτώβρη) τώρα λοιπόν θα πρέπει να βρεί 3 - 4 προπονητικές μονάδες για το τμήμα (2 τουλάχιστον με προδιαγραφές γηπέδου χάντμπολ και 2 έστω στύλ "Μοσχάτο") και ή θα πρέπει να πληρώσει για αυτά ή θα πρέπει να σκεφθεί τις δικές του εγκαταστάσεις.
Και δεν αναφέρομαι στα "μελλοντικά έργα" Αρτάκης - εξέδρα 1 γιατι αυτά δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπολογίζονται στον προπονητικό σχεδιασμό.

Ο Κάθε αρμόδιος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε (2 φορές την εβδομάδα στο στίβο και εαν μπορούμε σε γήπεδο χάντμπολ, το μοσχάτο αυτή την περίοδο μας είναι άχρηστο και κουραστικό} για να είμαστε έτοιμοι εαν το τμήμα συνεχίσει να υπάρχει.
Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας και πρώτες επαφές (οι οποίες είναι ελπιδοφόρες και θετικές) με δικούς μας αθλητές που βρίσκονται σε άλλες ομάδες, αλλά και απο άλλα σωματεία, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενδυνάμωση της ομάδας με σκοπό την Ανοδο του χρόνου στην Α2, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα ξαναζήσουμε το ίδιο που ζήσαμε αυτή την χρονιά και σίγουρα δεν θα "παίξουμε" και δεν θα "ταλαιπωρήσουμε" άλλο τους αθλητές μας αλλά και τα παιδιά που θέλουμε να έρθουν στην ομάδα.

Δεν ξέρω εαν ο ερασιτέχνης σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (το ελπίζω)
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνει διάφορες φάσεις

1η Φάση Οι άμμεσες Λύσεις (επόμενη αγωνιστική περίοδος)
2η Φάση Οι  μόνιμες εγκαταστάσεις του συλλόγου για το χάντμπολ
3η Φάση Το περιβόητο Αρτάκης και ή ύπαρξη του τμήματος μέσα σε αυτό.

Σε όλα τα παραπάνω η Διοίκηση του ερασιτέχνη απο την πρώτη συγκέντρωση τον Αυγουστο βοήθησε το τμήμα με την διεξαγωγή των αγώνων στον Βύρωνα με οικονομικό κόστος περίπου 3.300 ευρώ πήρε όμως και χρήματα απο την ΟΧΕ 1.000 άρα τα έξοδα για τους αγώνες ήταν περίπου 2.300 ευρώ.
Τα ταξίδια στον Βόλο και στα Χανιά τακτοποιήθηκαν απο το ίδιο το τμήμα
Αυτή ήταν ή βοήθεια του ερασιτέχνη προς το τμήμα, γηπεδικά δεν έχει αλλάξει τίποτα εδω και 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: